בועידת הבריאות של Ynet וידיעות אחרונות שהתקיימה בחודש האחרון התראיינה מנכ"לית Femi, אטל מולכו, ועסקה באחת הבעיות הגדולות ביותר איתה מתמודדת מערכת הבריאות – העומס שנובע ממחסור בכוח האדם, ומוביל לזמני המתנה ארוכים.

 

אחד מכל ארבעה אנשים סובל ממצוקה נפשית

"כל אזרח ישראלי מרגיש את המחסור שיש במטפלים" אומרת מולכו ומוסיפה "אני אתן לך דוגמא מתחום בריאות הנפש, תחום שבמערכת הציבורית ממתינים גם שנה לראות פסיכולוג. שנה של מצוקה נפשית, של בן-אדם שממתין".

 

לפי ארגון הבריאות העולמי, 1 מכל 4 אנשים סובל ממצוקה נפשית. כשמחברים את הנתון הזה יחד עם זמני המתנה של כמעט שנה לפסיכולוג ברפואה הציבורית מבינים שהפתרון חייב להגיע משילוב של טכנולוגיות חדשות. "מה שעשינו ב-Femi הוא לסקור את הפתרונות הקיימים בעולם, וחברנו לטכנולוגיה שעובדת ב-25 מדינות בעולם ומבצעת בהן מהפכה. לחברה הזו קוראים Ifeel, והיא מאפשרת ייעוץ מיידי בצ'אט או וידיאו צ'אט 24/7 עם מטפלים מוסמכים. מעבר לכך, המערכת לומדת אותי: את הצרכים שלי, את הקשיים שלי וגם את מה שעוזר לי, ומציעה תרגילים מותאמים אישית ובמידת הצורך גם פסיכולוג למפגש אישי לאורך תקופה" אומרת מולכו.

 

 

זכויות הסרטון: ידיעות אחרונות ו- Ynet

 

הפכנו שנה של המתנה לשעה

אם התעוררת באמצע הלילה מהתקף חרדה, המערכת שלנו יודעת לעזור לך. עם הכניסה למערכת, היא תציע תרגילי נשימה ומדיטציה מותאמים אישית למצבך – כל זה בשילוב פסיכולוג שזמין בכל זמן ובכל מקום "לקחנו שנה של המתנה והפכנו אותה לשעת המתנה, זה ההבדל" מסבירה מולכו ומסבירה כי תחום בריאות הנפש היא לא המקום היחיד בו הטכנולוגיה שיפרה את זמני ההמתנה: רופא אונליין שמאפשר כיום קבלת רפואה ראשונית ומומחים וניטור מרחוק הם רק חלק מהאפשרויות שנמצאות כבר בבתים רבים בישראל.

 

טיפולים בסביבה הטבעית של הילד

תחום נוסף שעובר שינוי משמעותי בזכות הטכנולוגיה הוא תחום התפתחות הילד. 1 מתוך 3 ילדים זקוקים לליווי של מרפאת התפתחות הילד למגוון ההתמחויות שלה: קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, פזיותרפיסטים ועוד, כאשר זמני ההמתנה למרפאות אלו עומדים על מספר חודשים במרכז הארץ – ויכולים להגיע גם לשנת המתנה בפריפריה.

 

"תחשבי על ילד קטן שצריך את הטיפול, וצריך אותו עכשיו" מספרת מולכו "הפלטפורמה הדיגיטלית שנקראת פופינס עובדת בישראל ובארה"ב, ומי שפיתח אותה אגב, הוא אבא ישראלי – יאיר שפירא. הבן של יאיר גמגם, והוא אמר לעצמו שלא יתכן שאין טכנולוגיה שתוכל לסייע, ושבכל פעם יצטרך להמתין במרפאות של התפתחות הילד. זה גם מה שהוביל אותו לפתח טכנולוגיה שמשלבת משחקים וגרף התקדמות לצד מטפלים מוסמכים ומקצועיים – וכל זה בסביבתו הטבעית של הילד, בביתו".

נותני שירות לאיזור האישי