הרפואה מרחוק לא נולדה עם מגפת הקורונה, אולם התפשטות הווירוס היתה לזרז משמעותי בהטמעת מערכות רפואה מרחוק והגברת השימוש בהן.

 

העולם עבר מהפך טכנולוגי בשלושת העשורים האחרונים. אינטרנט, רשתות חברתיות, טלפונים חכמים, "אינטרנט של דברים" (IoT) הם חלק משמעותי ממהפך זה. קחו לדוגמה צפייה בסרטים: מערוץ טלוויזיה יחיד שהקרין סרטי קולנוע פעמיים בשבוע עברנו בשנות התשעים המוקדמות והמאוחרות לשימוש בכבלים ובלווין ומאז אנו צורכים שידורים בכלל וסרטים בפרט באופן יומיומי באמצעות טכנולוגיית סטרימינג על בסיס דרישה או בחירה. יש לציין שהחידושים הטכנולוגים הללו לא פסחו גם על עולם הרפואה.

 

פיתוח טכנולוגיות רפואיות חדשות

 

חידושים טכנולוגיים רפואיים התמקדו תחילה באמצעים שהיו נגישים לרופא – כלי אבחון, תרופות, כלי טיפול דוגמת מיפוי הגנום האנושי, מיקרוביום, הדפסות ביולוגיות בתלת מימד, ננו רובוטיקה ועוד.

עם הופעת האינטרנט ומהפכת המידע שהגיעה עמו, חל שינוי התנהגותי בקרב מטופלים שציפו לקבל מידע נגיש יותר על מחלות ובעיות ולקחת חלק פעיל בהחלטה על סוג הטיפול הרפואי.

הביקוש לשירותים מרחוק בתחום רפואת ילדים, לדוגמה, היה גדול באופן יחסי עוד לפני מגפת הקורונה. היצע התורים לא סיפק את הביקוש, והאפשרות להימנע מנסיעה ממושכת עם ילד חולה ומהמתנה ארוכה בתור עם ילדים חולים אחרים ענתה על צורך חשוב של הורים רבים. העובדה שמרבית ההורים שייכים לדור צעיר יותר המעורה בטכנולוגיה חדשנית, סייעה לכך.

בד בבד עם התפתחות הרפואה מרחוק, נוצרו גם כלי אבחון מתקדמים המתחברים לטלפון חכם: בדיקת לחץ דם או אק"ג, התקנים לביצוע בדיקות דם באמצעות שבבים מיקרופלואידים ועוד. כלי נוסף שפותח הוא מכשור לביש המספק מידע רפואי באמצעות טכנולוגיית AI לקבלת אבחון מהיר, אמין ומדויק יותר.

 

​פמי ביטוח מקדמת רפואה מרחוק כרפואה מונעת

 

עם הגדלת העומס על מערכת הרפואה, המיקוד עבר מטיפול בבעיה למניעתה; הדגש ניתן לאבחון מוקדם, תזונה נכונה, הרגלי פעילות גופנית סדירה וכדומה. מגפת הקורונה הגבירה וגם זירזה את אימוץ תחום הרפואה מרחוק. חברת פמי, לדוגמה, העניקה מעל למיליון ייעוצים רפואיים בשנת 2020 באמצעות טלמדיסין.

במהלך תקופת הקורונה רבים מהאנשים שהיו זקוקים לחוות דעת של רופאים מומחים נמנעו מלהגיע לבדיקות, במרפאות ובבתי החולים, מכיוון שחששו להידבק בווירוס. גם מספר הפניות למוקדי הסיוע הנפשי עלה משמעותית, בעיקר בתקופות סגר. בניסיון להתמודד עם הפניות והחששות, סיפקה חברת פמי פתרונות טכנולוגיים מתקדמים שאיפשרו למטופלים לקבל שירות רפואי ראשון ורפואת מומחים באופן זמין ומהיר באמצעות רפואה מרחוק, טלמדיסין.

אם נתייחס לרגע לנקודה האחרונה, נראה כי תחום הביטוח הרפואי הוא מרכיב חשוב במעבר מרפואה מטפלת לרפואה מונעת. בין אם מדובר בביטוח משלים של קופות החולים או בביטוח בריאות פרטי, השאיפה היא לבצע מינימום פעולות במינימום משאבים. על פניו, זה אולי נשמע קר ומנוכר, אך הלכה למעשה זהו אינטרס ציבורי, בריאותי וכלכלי, לשמור על בריאות המטופלים ולחסוך משאבים על טיפולים רפואיים שניתן היה להימנע מהם.

חברת פמי ביטוח מציעה שלל שירותים רפואיים מתקדמים לחברות הביטוח, במטרה לקדם את שירותי הביטוח הרפואי במדינת ישראל ועל מנת לשמור על האינטרס הציבורי, הבריאותי והכלכלי.

 

​פלטפורמת Umano של חברת פמי- העתיד כבר כאן

 

לא מפתיע כי חברות ביטוח רבות אימצו את פלטפורמת Umano של חברת פמי המספקת שירותי רפואה מרחוק ומנהלת אותם. באופן הזה, מטופלים נהנים משירותי רפואה טובים יותר, ואילו הרופאים זוכים בגמישות שלא הייתה קיימת קודם לכן באמצעים של הרפואה המסורתית.

פלטפורמת Umano מאפשרת למטופלים לקבוע תורים עבור שירותים רפואיים ופרה-רפואיים, למשל בתחומים של תזונה קלינית, אימון כושר או קלינאות תקשורת. השירות שמוענק לצרכן הוא מקצה לקצה – ניתן לקבוע תור במערכת, לשלוח תזכורת כשהתור מתקרב ואפילו לקבל התראה במקרה שהתפנה תור מוקדם יותר.

דרך מערכת זו אפשר לשלוח מידע רפואי, מסמכים וצילומים לרופא לפני ובזמן פגישה וירטואלית באמצעות שיחת טלפון או וידאו. בתום המפגש, הרופא כותב סיכום ושולח אותו, דרך המערכת, לתיק הרפואי של המטופל וגם למטופל עצמו. במידת הצורך אפשר גם להנפיק מרשמים המגיעים אוטומטית לבית המרקחת או לקבוע תור לבדיקת המשך במרפאה, אליה מגיע המידע ישירות דרך פלטפורמת ה-Umano.

 

כבר היום, רוב חברות הביטוח עובדות עם פלטפורמת רופא אונליין של פמי ביטוח. הפלטפורמה מאפשרת תקשורת קצרה וארוכת טווח עם לקוח הקצה, וכוללת מנגנון ניהול תורים אוטומטי שמייעל הן את זמן המטפל והן את זמן המטופל.

 

באמצעות כך, יכול הרופא להתרכז בליבת השירות הרפואי למטופל ופחות בעניינים תפעוליים.

המערכת פועלת מזה כעשור עם יתרונות מוכחים וניסיון של מיליוני לקוחות אשר הצליחו לחסוך ולייעל באמצעותה זמן, משאבים וכסף.

 

לאחרונה פמי אף מכרה את הפלטפורמה לאנגליה במטרה להטמיע גם שם רפואה איכותית מרחוק.

לסיכום, מערכת ה-Umano ניחנת במספר תכונות מרכזיות:

  • מרפאה מקוונת מקצה לקצה – זימון תור >> חדר המתנה וירטואלי >> מפגש עם רופא >> סיכום רפואי >> מרשם לכרטיס מגנטי.
  • תהליכים עסקיים מבוססים על מנוע חוקים.
  • אפליקציה למטופל בתצורת WHITE LABEL עם לוגו וזהות הארגון.
  • ניהול תורים חכם מבוסס אלגוריתם בתצורה מתוזמנת או מזדמנת (UBER).
  • תמיכה במפגש וידאו או אודיו, כולל מעבר לשיחת טלפון רגילה לקו נייח.
  • מנגנון תזכורות והתראות מובנה וגמיש.
  • יכולת להפיק דוחות תפעוליים לרבות תמיכה בייצוא כ-CSV.

 

חשוב לציין שהטכנולוגיה היא רק חלק מהסיפור. חלק אחר, מהותי לא פחות, הוא ההון האנושי – הרופאים והצוותים הפרה-רפואיים המעניקים את השירותים הללו. פמי ביטוח מעמידה לרשות חברות הביטוח לא רק את הפלטפורמה הטכנולוגית, אלא גם את ההון האנושי – אותם מומחים רפואיים העובדים איתה לאחר שעברו הכשרות מתאימות לעבודה בפלטפורמה דיגיטלית חדשנית זו.

כתבות נוספות

הכירו את מיכאל דוד, מנהל רכש לוגיסטיקה וקשרי חוץ

הכירו את מיכאל דוד, מנהל רכש לוגיסטיקה וקשרי חוץ

יממה אחת מתוך 84: ערב סגרירי במיוחד, הכוחות בשטח נערכים לשלב האחרון בכיבוש מחנה הפליטים ג'באליה, השלב שלאחריו נשיג שליטה מוחלטת בצפון הרצועה. שלושה ימים אחורה מתוכננים בקפידה נתיבי המסע של הלוחמים. בדרך, צפויים לפגוש אותם עשרות פירים ובתים ממולכדים לצד מחבלים,…

קראו עוד
הכירו את בועז אברהמי, מנהל פעילות רפואה בצה"ל

הכירו את בועז אברהמי, מנהל פעילות רפואה בצה"ל

07.10 יום שבת, השעה 6:30 בבוקר. התעוררתי מרעש מחריש אוזניים, הדומה לקריאת שעון מעורר בצורה שלא פסקה. ברגע הראשון, חשבתי שלא נדרש לקשר את זה למשהו מיוחד - אני נמצא בחופשת עסקים באתונה. אחזתי בטלפון הנייד שלי והבנתי כי זו התראת צבע אדום. בתקווה שמדובר בטעות או שגיאה,...

קראו עוד

מחפשים פתרון לארגון שלכם?

המומחים של Femi בעלי ניסיון רב שנים בהתאמת שירותי רפואה משולבי טכנולוגיה פר לקוח, הקמת מערכים ותמיכה מלאה בזמנים קצרים, התייעצו איתם עוד היום להתאמת הפתרון האידיאלי עבורכם

נותני שירות לאיזור האישי